Kelová polievka III
Chutná polievka, ktorá Vás zahreje a poteší jemnou chuťou klobásky. Kelová polievka je zdravá polievka zo slovenskej kuchyne.
Potrebujeme:
1 stredný kel
1 cibuľu
kabanos (klobásu)
500 g zemiakov
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
kabanos (klobásu)
500 g zemiakov
2 strúčiky cesnaku
hladkú múku
soľ
celé čierne korenie
rascu
soľ
celé čierne korenie
rascu
K6GW_2r1lRA
Postup
- autor: Michal
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Kel umyjeme a nakrájame na rezance. Ešte raz ho prepláchneme čistou vodou a popražíme na oleji. Opražený kel posolíme, pridáme zemiaky s cibuľou a cesnakom. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme kabanos. Všetko necháme povrieť a nakoniec urobíme zátrepku alebo zápražku.