Bravčové rebierka so zemiakmi a kyslou kapustou

Varenie - pecenie

Bravčové rebierka so zemiakmi a kyslou kapustou sú výborná voľba na chutný a sýty obed. Rebierka v tejto kombinácii nezachutia iba chlapom.

Potrebujeme:

2 kg bravčových rebierok
2 kg zemiakov
2 kg kyslej kapusty
3 strúčiky cesnaku
mletú červenú papriku
rascu celú aj drvenú
rastlinný olej

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 26 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

d6QWVgtpjlQ

Postup

  • autor:

Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky, dáme ich na plytký plech (pekáč), posypeme soľou a celou rascou, polejeme trocha olejom, pomiešame. Kapustu opláchneme pod tečúcou vodou a pokryjeme ňou všetky zemiaky. Predhrejeme rúru.
Pác na mäso: olej, pretlačený cesnak, soľ, korenie, paprika, rasca drvená
Mäso dôkladne umyjeme, narežeme a potom zo všetkých strán potrieme pácom. Mäso rozložíme na kapustu so zemiakmi, prikryjeme druhým pekáčom a dáme do predhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút, potom vrchný pekáč zložíme a dáme ešte dopiecť neprikryté asi na 15-20 minút.