Bravčové rebierka so zemiakmi a kyslou kapustou
Bravčové rebierka so zemiakmi a kyslou kapustou sú výborná voľba na chutný a sýty obed. Rebierka v tejto kombinácii nezachutia iba chlapom.
Potrebujeme:
2 kg bravčových rebierok
2 kg zemiakov
2 kg kyslej kapusty
3 strúčiky cesnaku
2 kg zemiakov
2 kg kyslej kapusty
3 strúčiky cesnaku
mletú červenú papriku
rascu celú aj drvenú
rastlinný olej
rascu celú aj drvenú
rastlinný olej
d6QWVgtpjlQ
Postup
- autor: Michal
Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky, dáme ich na plytký plech (pekáč), posypeme soľou a celou rascou, polejeme trocha olejom, pomiešame. Kapustu opláchneme pod tečúcou vodou a pokryjeme ňou všetky zemiaky. Predhrejeme rúru.
Pác na mäso: olej, pretlačený cesnak, soľ, korenie, paprika, rasca drvená
Mäso dôkladne umyjeme, narežeme a potom zo všetkých strán potrieme pácom. Mäso rozložíme na kapustu so zemiakmi, prikryjeme druhým pekáčom a dáme do predhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút, potom vrchný pekáč zložíme a dáme ešte dopiecť neprikryté asi na 15-20 minút.