Bryndzové pirohy II


Pirohy poznáme ako slovenské jedlo, ktoré najlepšie chutí na salaši. Bryndzové pirohy si môžete pripraviť aj doma. Pirohy ponúknu výbornú chuť bryndze.
Potrebujeme:
400 g uvarené nastrúhané zemiaky
350 g polohrubá múka
soľ
kyslá smotana
slanina
350 g polohrubá múka
soľ
kyslá smotana
slanina
2 ks vajcia
Plnka:
250 g bryndza
2 ks zemiaky uvarené nastrúhané
Plnka:
250 g bryndza
2 ks zemiaky uvarené nastrúhané
9OaBDC35x7w
Postup
- autor: Michi
Zo zemiakov, múky, vajec a soli si vypracujeme hladké cesto. Necháme chvíľu postáť. Následne si cesto vyvaľkáme a rádielkom si narežeme kocky. Do stredu každej dáme bryndzu, preložíme a zatlačíme kraje prstami a aj vidličkou. Takto pripravené pirohy dáme variť do vriacej vody, ktorú sme si osolili a pridali trošku oleja. Keď nám pirohy vyplávajú, povaríme ich ešte 3 až 5 minút.
Podávame poliate kyslou smotanou a opraženou slaninkou.
Plnka: bryndzu zmiešame s postrúhanými zemiakmi, trošku prisolíme.