Broskyňové kocky so želatínou
Svieži dezert, ktorý je plný broskýň a jemnej smotany. Broskyňové kocky so želatínou sú ideálny dezert na letné dni.
Potrebujeme:
190 g polohrubá múka
190 g kryštálový cukor
5 PL vlažnej vody
1 KL prášok do pečiva
2 PL kakaový prášok
1 ks šľahačka
2 ks vanilkový cukor
2 ks zlatý klas
1 ks broskyne v konzerve (850 ml)
Postup
- autor: Michi
Vajcia si vymiešame s vodou, pridáme cukor a miešame do penista. Následne pridáme múku, do ktorej sme si pridali prášok do pečiva. Na koniec do cesta vmiešame kakaový prášok. Takto pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 200°C 8-10 minút. Necháme vychladnúť.
Šľahačku si vyšľaháme, pridáme vanilkový cukor a zľahka vmiešame smotanu. Takto pripravený krém vylejeme na cesto. Poukladáme naň pokrájané broskyne, ktoré zalejeme želatínou.
ŽELATÍNA:použijeme šťavu z broskýň, ktorú dolejeme vodou, aby to bolo 3/4litra, prisypeme zlatý klas a za stáleho miešania privedieme do varu. Keď máme želatínu hustú, prilejeme k nej trošku sirupu a odstavíme z ohňa. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Dobrú chuť.