Pudingová torta

Lákavo a lahodne vyzerajúci dezert zo slovenskej kuchyne. Pudingová torta je lahodná voľba na darček v podobe dezertu.

Potrebujeme:

CESTO:
2 kakaové pudingy
100 g práškového cukru
2 vajíčka
1/2 PDP
1 ml rum
100 ml olej
PLNKA 1 :
2 kakaové pudingy
500 ml mlieka
3 PL kryštálového cukru
100 g mliečnej čokolády
100 g masla
PLNKA 2 :
250 g jemného tvarohu
200 g kyslej smotany /16%/
2 vanilkové cukry
piškóty
džem

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Najskôr si uvaríme pudingovú plnku - z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý puding - do horúceho hneď primiešame nalámanú čokoládu a maslo - spolu vyšľaháme. Necháme vychladnúť.
Cesto: v miske si vareškou premiešame pudingové prášky, PDP a práškový cukor. Rozklepeme vajíčka, prilejeme olej a vyšľaháme do penista.
Vylejeme do tortovej formy /priemer 23 cm u mňa/ vymazanej maslom a vysypanej múkou a dáme piecť, teplota 180 stupňov na cca 20 min, sledovať. Upečené necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus natrieme džemom. Pudingovú plnku si pred natretím prešľaháme a potom natrieme. Poukladáme piškóty. Na piškóty natrieme plnku 2 - vymiešame /stačí vareškou, alebo lyžicou/ jemný tvaroh, smotanu a vanilkové cukry.
Posypeme napr. kakaom alebo grankom.