Hríbovo-hubová torta

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

300g hríbov a húb /zmes/, 250ml kefíru, 60g parmezánu, 2PL bieleho nízkotučného jogurtu, 3 veľké zemiaky, 3 stredne veľké cibule, 2 stredne veľké jabĺčka, 4ČL práškovej šampiňónovej polievky, 3 veľké vlašské orechy, 30g masla, trochu rastlinného oleja, 1ČL Solamylu, 1KL korenia bylinkové maslo, 2/3KL Šalátového korenia, 1/3KL čierneho korenia, masť na vymastenie pekáča, morská soľ
no image

Hodnotenie: 2.3 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Hríby a huby pokrájame na tenšie plátky, hlúbiky na kolieska a dáme na rozohriaty olej, kým pustia šťavu. Zalejeme trochou predhriatej vody a udusíme. Zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na hrubšie plátky. Jabĺčka rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme jadrovníky, nakrájame na tenšie mesiačiky a dáme na kúsok rozohriateho masla. Necháme asi 2 minúty osmahnúť. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Kefír zmiešame s jogurtom, vmiešame doň práškovú polievku a Solamyl, nastrúhaný parmezán, okoreníme Bylinkovým maslom a jemne osolíme. Vymastíme masťou jenskú misu a ako prvú vrstvu dáme polovicu zemiakov, na ktoré poukladáme tenké plátky masla a posypeme polovicou Šalátového korenia. Na zemiaky dáme polovicu jabĺčok, na ne polovicu cibule, opatrne osolíme a ďalej celú masu udusených hríbov, do ktorých sme zamiešali čierne korenie a nasekané a na sucho opražené orechy. Všetko zalejeme polovicou kefírovej omáčky. Na hríby dáme opäť cibuľu, trošku posolíme, jabĺčka a nakoniec zemiaky, ktoré posypeme ostatkom Šalátového korenia a dáme posledné plátky masla. Zalejeme druhou polovicou kefírovej omáčky a dáme zapiecť pri 200°C cca na 50minút.