Pórová polievka III
Zdravá polievka s pórom, ktorá Vás zahreje. Pórová polievka sa môže podávať s čerstvým pečivom.
Potrebujeme:
2 väčšie póry
petržlenová vňať
maslo klasické cca 100 g
hladká/polohrubá múka 200 g - na halušky
petržlenová vňať
maslo klasické cca 100 g
hladká/polohrubá múka 200 g - na halušky
1 vajce
soľ
vegeta
soľ
vegeta
l1N2uiWaTdM
Postup
- autor: Michal
Pór umyť - oddeliť listy od koreňa a ešte raz ich dobre umyť. Koreň nakrájať na kolieska, ktoré vytlačíme s prstami- listy na rezance ešte raz opláchnuť vodou, maslo roztopiť v hrnci. Keď je roztopené, pridá sa pór - aj kolieska aj listy a popražíme na ňom. Následne zalejeme vodou, posolíme / môžeme dať aj vegetu podľa chuti a varíme. V menšej miske zmiešame múku s vajíčkom a spravíme cesto na halušky, ktoré buď ukrajujeme do vriacej polievky, alebo strúhame na kuchynskom strúhačiku na najmenších otvoroch.
Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a ešte chvíľku spolu povaríme.