Falošná husacia paštéta

Potrebujeme:

400-500 g kuracích pečienok
4-5 naozaj kopcovitých lyžíc husacej masti
1 šlahačková smotana (200ml)
4 vajcia
1 lyžička soli
1 lyžička vegety
trošku čierneho mletého korenia.
no image

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 4 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Pečienky orežeme od bielych blaniek a dôkladne rozmixujeme. Pridáme vajcia, smotanu, soľ, vegetu, korenie a naozaj poriadne kopcovité lyžice husacej masti. Zmixujeme ponorným mixérom, kým sa všetko poriadne navzájom nepremieša. Hmotu môžeme vyliať buď do formy od srnčieho chrbta vystlaného papierom na pečenie, alebo do nejakých iných menších foriem na pečenie. Ak sa nedá papier, nevyklopí sa tak krásne, ako keď sa papier použije. Môžeme použiť aj silikónovú formu bez papiera. Formu naplníme len asi do 3/4, pretože pečením paštéta narastie. Chladnutím však zas klesne. Dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov a pečieme 45 minút. Povrch sa zdvihne a popraská. Tak to má byť. Upečené vytiahneme a necháme vychladnúť, vyklopíme z formy, stiahneme papier (ak sme ho použili) a môžeme podávať. Paštéta je veľmi jemná a chutná.