Vínové hviezdičky

PripravaVarenie - pecenie

Jemné pečivo, ktoré môžete podávať na sviatky alebo rôzne príležitosti. Vínové hviezdičky sú sladká cukrovinka.

Potrebujeme:

300 g hladká múka
1 ks Palmarín
7 PL biele víno
Na obalenie:
vanilkový cukor
práškový cukor

Hodnotenie: 1.6 z 5. Celkom 28 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

pbBoqpzbPD4

Postup

  • autor:

Z múky, zmäknutého palmarínu a bieleho vína si vymiesime hladké cesto.
Necháme chvíľu odležať.
Vyvaľkáme a vykrajujeme hviezdičky a rôzne iné tvary.
Takto vykrojené dáme na plech (nemastíme) a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 8 minút.
Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme si primiešali vanilkový cukor.