Francúzske zemiaky (bezlepková, bez mlieka, sóje)
Chutné a diétne francúzske zemiaky, ktoré neobsahujú lepok a ďalšie alergény. Francúzske zemiaky podávame so zeleninou.
Potrebujeme:
20 menších zemiakov
3 vajcia uvarené natvrdo
1 vajce
3 párky bezlepkové
3 vajcia uvarené natvrdo
1 vajce
3 párky bezlepkové
1 dl ryžového mlieka
1 ČL Gustinu
soľ
palmový tuk alebo bravčová masť na vymastenie zapekacej misy
1 ČL Gustinu
soľ
palmový tuk alebo bravčová masť na vymastenie zapekacej misy
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Keď vychladnú, ich ošúpeme. Tri vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Párky tiež pokrájame na kocky. Zapekaciu misu vymastíme tukom a postupne ukladáme zemiaky pokrájané na kolieska, osolíme ich, dáme polovicu vajec a párkov, zase dáme vrstvu zemiakov, osolíme, vajce, párok a nakoniec zvyšok zemiakov, osolíme. V ryžovom mlieku rozšľaháme vajce a 1 lyžičku Gustinu alebo Solamylu.
Všetko zalejeme. Pečieme zakryté asi 1/2 hodinu a potom ešte odokryté 10minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s kyslou uhorkou, čalamádou...
Kategória:
Jedlá inéChod:
ObedSezóna:
ZimnéSpôsob prípravy:
ZapekanéDiéta:
Bezlepková