Ľahký kapustový šalát (bez lepku, mlieka, sóje a vajec)

Rýchly šalát na obed alebo večeru, ktorý môžete podávať ako prílohu. Ľahký kapustový šalát je vhodný pri bezlepkovej diéte.
Potrebujeme:
1/2 menšej bielej kapusty
1 šalátová uhorka
1 konzerva kukurice
soľ
1 šalátová uhorka
1 konzerva kukurice
soľ
cukor
vínny ocot
citrónová šťava
vínny ocot
citrónová šťava
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Urobíme si sladkokyslý nálev z vody, cukru, octu a soli. Aspoň 1liter. Prevaríme ho a necháme
vychladnúť.
Kapustu nakrájame na tenké rezance. Uhorku ošúpeme (môžeme nechať tenučké zelené prúžky na
uhorke kvôli dekorácii), nakrájame na tenké krúžky, najlepšie na strúhadle. Zmiešame kapustu, uhorku a kukuricu. Zalejeme vlažným nálevom. Prípadne dokyslíme citrónom a dosolíme. Necháme postáť 1-2
hodiny.
Podávame k rôznym mäsovým jedlám.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
ZimnéSpôsob prípravy:
StudenéDiéta:
Bezlepková