Zajac po východniarsky

Varenie - pecenie

Zaujímavý recept na prípravu králičieho mäsa. Zajac po východniarsky je jedlo so zeleninou a lahodnou chuťou masla.

Potrebujeme:

1 zajac
100 g údenej slaniny
1 lyžica masla
1 cibuľa
1 zeler
2 mrkvy
1 petržlen
tymián
celé čierne korenie
nové korenie
2 bobkové listy
ďumbier
mäsový vývar
30 g hladkej múky
citrónová šťava
250 ml šľahačkovej smotany
soľ
masť

Hodnotenie: 2.4 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Zajaca rozdelíme na jednotlivé porcie, osolíme, prešpikujeme hranolčekmi slaniny, potrieme
roztopeným maslom a necháme 24 hodín v chlade odležať.
Potom mäso prudko opečieme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú
mrkvu, zeler a petržlen. Všetko ochutíme tymiánom, korením, bobkovým listom, ďumbierom,
podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia zajaca priebežne polievame
šťavou.
Pečieme v elektrickej rúre: na 180°C.
Čas pečenia: 60 minút
Keď je mäso domäkka upečené, šťavu zahustíme múkou, povaríme, ochutíme citrónovou šťavou a
zjemníme smotanou.
Vhodnou prílohou je knedľa.