Palacinkové slimáky (bezlepkové, bezmliečne)

PripravaVarenie - pecenie

Zaujímavý dezert zo slovenskej kuchyne na sladké slimáky. Palacinkové slimáky sú chutný dezert, ktorý je bez lepku a bez mlieka.

Potrebujeme:

Cesto:
5 plochých lyžíc kaše Sinlac
2 ploché lyžice nemliečnej ryžovej kaše (instantnej)
2 ploché lyžice Solamylu
lyžica oleja + trocha oleja na tepelnú úpravu na panvicu
voda
Náplň:
1 veľké jablko
2,5 lyžičky kaše Sinlac
1 banán
* Sinlac je špeciálna kaša pre alergikov, vhodná ako prevencia potravinových alergií, pri intolerancii laktózy i pri bezlepkovej diéte.

Hodnotenie: 2.6 z 5. Celkom 16 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Palacinky: zmiešajte kašu Sinlac, ryžovú dojčenskú kašu a Solamyl. Do vzniknutej zmesi postupne pridávajte vodu v takom množstve, aby vzniklo polotekuté cesto. Olejom vymažte panvicu s nepriľnavým povrchom. Malou naberačkou vlejte jednotlivé palacinky a opečte ich z oboch strán.
Náplň: Ošúpte jablko, rozkrájajte na kúsky a poduste na miernom ohni s malým množstvom vody. Keď vznikne kaša, nasypte Sinlac a premiešajte. Na ochutenie (alebo ak je konzistencia príliš riedka) pridajte roztlačený banán.
Palacinky natrite jablčno–banánovou hmotou, zmotajte do trubičky a priečne nakrájajte.
Palacinkové slimáky položte na tanier a ozdobte kúskami banánu alebo jablčnou šťavou, ktorá ostala z prípravy náplne.