Punčový zákusok

PripravaVarenie - pecenie

Dezert, ktorý určite zachutí na rôznych oslavách a príležitostiach na stretnutie. Punčový zákusok je dezert s jemnou chuťou punču.

Potrebujeme:

Cesto:
320 g polohrubej múky
1/2 kypriaceho prášku do pečiva
320 g kryštálového cukru
8 vajec
100 ml oleja
100 ml vody
Náplň:
4 balenie detských piškót
200 g kryštálového cukru
červené potravinárske farbivo
marhuľový džem
400 ml vody
malinový sirup
1/2 punčovej arómy

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 22 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Vajíčka vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a nakoniec zašľahaváme olej. Takto pripravené cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dve piškóty (plech vystelieme papierom na pečenie). Po vychladnutí obe potrieme marhuľovým džemom. Na jednu navrstvíme punč a priložíme druhou piškótou džemom k punču. Takto pripravený koláč prikryjeme papierom na pečenie a poriadne zaťažíme (kľudne môžu byť aj 3 kilá aspoň na tri hodiny). Zákusok môžeme poliať punčovou alebo čokoládovou polevou. V recepte bola použitá hotová punčová poleva Dr.Oetker.
PUNČ:
Vodu necháme zovrieť a rozpustíme v nej cukor a pridáme trošku malinového sirupu, polovicu fľaštičky punčovej arómy (esencie) a trošku červenej potravinárskej farby. Necháme trošku vychladnúť a zalejeme piškóty. Všetko rovnomerne rukou zamiešame a rozložíme na piškótu.