Domáce pirôžky


Tradičný slovenský obed na sladko, ktorý môžete nahradiť aj inou plnkou. Domáce pirôžky zachutia hlavne deťom.
Potrebujeme:
bezlepková múka
0,5 pohára kaše Sinlac (špeciálna kaša pre alergikov)
lyžička oleja
štipka soli
0,5 pohára kaše Sinlac (špeciálna kaša pre alergikov)
lyžička oleja
štipka soli
voda (najlepšie dojčenská, ak pokrm pripravujete pre dieťa)
trocha bieleho tvarohu
100 g jahôd alebo iného ovocia
trocha bieleho tvarohu
100 g jahôd alebo iného ovocia
K pol poháru kaše Sinlac pridajte vodu, aby bol pohár plný a premiešajte. Pridajte olej, soľ, múku (toľko, aby sa cesto nelepilo na ruky). Vymieste cesto (musí mať konzistenciu ako na pirohy). Opláchnite jahody, odstráňte stonky, rozkrájajte na štvrtiny a pridajte trochu bieleho tvarohu. Cesto vyvaľkajte a pomocou pohára vykrojte malé placky. Doprostred placky položke niekoľko kúskov jahôd v tvarohovej zmesi, placku preložte a zaklepte. Varte vo vriacej, mierne osolenej vode, kým pirôžky nevyplávajú na povrch.
Sladkú ovocnú náplň je možné zameniť podľa vlastnej chuti a fantázie za mäsovú alebo zeleninovú.
Kategória:
MúčnikyChod:
DezertTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Bezlepková