Domáce pirôžky

PripravaVarenie - pecenie

Tradičný slovenský obed na sladko, ktorý môžete nahradiť aj inou plnkou. Domáce pirôžky zachutia hlavne deťom.

Potrebujeme:

bezlepková múka
0,5 pohára kaše Sinlac (špeciálna kaša pre alergikov)
lyžička oleja
štipka soli
voda (najlepšie dojčenská, ak pokrm pripravujete pre dieťa)
trocha bieleho tvarohu
100 g jahôd alebo iného ovocia

Hodnotenie: 2.2 z 5. Celkom 30 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

K pol poháru kaše Sinlac pridajte vodu, aby bol pohár plný a premiešajte. Pridajte olej, soľ, múku (toľko, aby sa cesto nelepilo na ruky). Vymieste cesto (musí mať konzistenciu ako na pirohy). Opláchnite jahody, odstráňte stonky, rozkrájajte na štvrtiny a pridajte trochu bieleho tvarohu. Cesto vyvaľkajte a pomocou pohára vykrojte malé placky. Doprostred placky položke niekoľko kúskov jahôd v tvarohovej zmesi, placku preložte a zaklepte. Varte vo vriacej, mierne osolenej vode, kým pirôžky nevyplávajú na povrch.
Sladkú ovocnú náplň je možné zameniť podľa vlastnej chuti a fantázie za mäsovú alebo zeleninovú.