Jablkové pité so smotanou

PripravaVarenie - pecenie

Jemný dezert zo slovenskej kuchyne, ktorý je navyše zjemnený ešte smotanou. Jablkové pité so smotanou je chutný koláčik, ktorému neodoláte.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 hrnček práškového cukru
2 PL smotany
250 g Palmarínu
3 vajcia
10 jabĺk
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 17 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do múky primiešame kypriaci prášok, práškový cukor a zmäknutý Palmarín. Keď máme Palmarín
zapracovaný, pridáme smotanu a vajcia. Vypracujeme hladké cesto.
Rozdelíme ho na dve polovice. Každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Jednu prenesieme
pomocou valčeka na plech (nemusíme vymazať, keďže v ceste máme celý Palmarín) a dáme
naň jabĺčka. Prikryjeme druhým cestom. Popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a
dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 20-25 minút.
Jablková plnka:
Jablká olúpeme a nastrúhame na veľkom struháku. Zmiešame ich s vanilkovým cukrom a
škoricovým cukrom. Vytlačíme prebytočnú šťavu a dáme na cesto.