Dusené jelenie mäso
Recept, v ktorom sa spájajú chute kvalitného mäsa s plackami. Dusené jelenie mäso je tip na obed nielen pre poľovníka.
Potrebujeme:
1 kg jelenieho mäsa - stehno
1-2 balenia mraz. zeleniny 450g
290 g zaváraných šampiňónov
500 ml smotany na varenie
1 väčšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
rozmarín
1-2 balenia mraz. zeleniny 450g
290 g zaváraných šampiňónov
500 ml smotany na varenie
1 väčšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
rozmarín
jalovec
tymián
čierne korenie celé
1-2 dl bieleho vína
100 g slaniny
mletú papriku sladkú
masť
tymián
čierne korenie celé
1-2 dl bieleho vína
100 g slaniny
mletú papriku sladkú
masť
Postup
- autor: Michal
Mäso aj cibuľu nakrájame na kocky, cibuľu opražíme do sklovita, pridáme mäso a opražíme spolu,
až pokiaľ sa mäso nezavrie do seba. Pridáme zeleninu a koreniny, chvíľku popražíme, podlejeme
vínom a dusíme domäkka. Občas podlejeme vodou alebo vínom. Keď je mäso mäkké, pridáme
smotanu a ešte 5 minút spolu povaríme. Podávame so zemiakovými plackami.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
InéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené