Cestoviny so zeleninou na kari omáčke

Priprava

Plno zeleniny v kombinácii s typickou vôňou a chuťou kari korenia. Cestoviny so zeleninou na kari omáčke rozvoňajú Vašu kuchyňu.

Potrebujeme:

500 g širokých rezancov
1 l mlieka
10 menších mrkiev
2 petržleny
1 menší kaleráb
1 sáčik mrazenej brokolice
2 PL hladkej múky
maslo
olej
1 dl šľahačkovej smotany alebo smotany na varenie
soľ
kari korenie
mleté korenie

Hodnotenie: 2 z 5. Celkom 23 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do osolenej vody prilejeme 2 PL oleja a dáme variť rezance asi na 7 minút. Scedíme a
prelejeme dobre studenou vodou. Taktiež dáme variť do osolenej vody očistenú a na rezance
nakrájanú koreňovú zeleninu, tesne pred dovarením domäkka pridáme brokolicu. Varíme
približne 2 minúty. Scedíme.
Kari omáčku pripravíme nasledovne: do hrnca dáme 1 PL masla, posypeme 1 PL kari
korenia, chvíľu smažíme, pridáme mlieko a za stáleho miešania privedieme do varu. Osolíme,
pridáme mleté farebné korenie a nakoniec prilejeme zátrepku z mlieka a 2 PL hl. múky.
Prevaríme 5 minút. Nakoniec na zjemnenie kari omáčky prilejeme 1 dl smotany na varenie a
odstavíme z ohňa. Nakoniec všetko spolu zmiešame.