Zeleninová polievka s krupicovými knedlíkmi

PripravaVarenie - pecenie

Jemná polievka plná zdravej zeleninovej chuti. Zeleninová polievka s krupicovými knedlíkmi Vás nabije vitamínmi.

Potrebujeme:

kel
1/2 zeleru
zelerovú vňať
2 cibule
2 zemiaky
4 mrkvy
1 menší karfiol
1 kaleráb
2 petržleny
400 g hrachu
soľ
rasca
nové korenie
čierne korenie
bobkový list
olej
12 PL detskej krupice
2 vajcia

Hodnotenie: 1.2 z 5. Celkom 10 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Všetku zeleninu nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom všetku
zeleninu okrem hrášku. Prikryjeme a necháme chvíľku podusiť. Pridáme rascu, soľ, bobkový list,
nové korenie a čierne korenie. Zalejeme vodou, aby bola všetka zelenina ponorená a necháme
variť 30 minút. Keď je už zelenina mäkká pridáme hrášok a dolejeme vodu a necháme ešte 30
minút povariť.
Krupicové knedličky:
Do misky dáme krupicu, posolíme, primiešame vajíčka a urobíme husté cesto (podľa potreby
treba pridať krupicu, alebo trošku vody).
Keď je už polievka uvarená, pomocou dvoch malých lyžičiek tvarujeme knedličky a hádžeme ich
do polievky. Povaríme ešte 10 minút, kým nám nevyplávajú na povrch.