Hovädzí guláš III
Výborný guláš z kvalitného hovädzieho mäsa. Hovädzí guláš je jedlo plné mäsovej chuti, ktoré môžete podávať aj s knedľou.
Potrebujeme:
1-1,5 kg hovädzieho mäsa (močing, krk, stehno)
4 väčšie cibule
1 sáčok gulášového korenia
2 PL bravčovej masti
červenú papriku mletú sladkú
soľ
4 väčšie cibule
1 sáčok gulášového korenia
2 PL bravčovej masti
červenú papriku mletú sladkú
soľ
korenie
vegetu
2 PL hladkej múky
1 PL horčice
petržlenovú vňať
vegetu
2 PL hladkej múky
1 PL horčice
petržlenovú vňať
Postup
- autor: Michal
Cibuľu nakrájame, popražíme na br.masti, pridáme nakrájané mäso, ktoré sme vopred napácovali (pác:
gulášové korenie, vegeta, soľ, olej, prípadne cesnak...), opražíme zo všetkých strán, pokiaľ sa
nezavrie do seba. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Dochutíme horčicou, vegetou, soľou a
zahustíme zátrepkou - múka s vodou. Nakoniec pridáme majorán. Podávame s knedľou.
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
HovädzieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené