Škvarková nátierka sterilizovaná
Pomazánka zo škvariek vhodná na chlieb alebo si ju môžete sterilizovať na neskôr. Škvarková nátierka sterilizovaná zachutí so zeleninou.
Potrebujeme:
1 kg škvarky
3 PL plnotučnej horčice
2 cibule
6 zaváraných uhoriek
3 PL plnotučnej horčice
2 cibule
6 zaváraných uhoriek
6 zaváraných kapií
4 vajcia
soľ
korenie
4 vajcia
soľ
korenie
Postup
- autor: Michal
Uvaríme vajcia natvrdo, škvarky pomelieme na mlynčeku, potom pomelieme uhorky, kapiu a jednu
cibuľu. Druhú cibuľu nakrájame na jemno, vajcia pretlačíme. Všetko spolu zmiešame aj s horčicou,
dáme do chladu a necháme cca 2 hodiny odstáť.
Ak urobíme nátierky viac, treba ju sterilizovať, lebo za 5 dní by sa pokazila.
Ak sterilizujeme - do umytých pohárov natlačíme nátierku, utrieme vrchnáky, zavrieme a vo vriacej
vode sterilizujeme cca 30 minút.