Paradajkový šalát (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)
Jednoduchý šalát, ktorý oživí Vaše menu. Paradajkový šalát je studený šalát zo slovenskej kuchyne.
Potrebujeme:
množstvo pre 2 osoby:
4 väčšie paradajky
2 mladé cibuľky alebo polovicu menšej cibule
olivový olej (šalátový)
4 väčšie paradajky
2 mladé cibuľky alebo polovicu menšej cibule
olivový olej (šalátový)
1-2 ČL citrónovej šťavy
1 ČL cukru
soľ
bazalka sušená
1 ČL cukru
soľ
bazalka sušená
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Zmiešame s paradajkami, pokvapkáme olejom, trošku osolíme, pridáme cukor, citrónovú šťavu a nakoniec jemne posypeme bazalkou (zoberieme len medzi prsty). Premiešame, necháme chvíľku postáť a podávame k mäsu, rizotu a pod.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
StudenéDiéta:
Bezlepková