Baklažány plnené šunkou a šampiňónmi (bezlepkové, bez sóje, mlieka a vajec)
Zapečený baklažán na bezlepkový spôsob pripravíte veľmi jednoducho. Baklažány plnené šunkou a šampiňónmi sú zdravou voľbou na obed alebo večeru.
Potrebujeme:
2 baklažány
2 krajce bezlepkového chleba
trochu ryžového mlieka
4 paradajky
1 cibuľu
olivový olej
2 krajce bezlepkového chleba
trochu ryžového mlieka
4 paradajky
1 cibuľu
olivový olej
4 veľké šampiňóny
150 g šunky (alebo môže byť aj iná údenina, párok a pod.)
soľ
mleté čierne korenie
sušenú bazalku
Solčanku
150 g šunky (alebo môže byť aj iná údenina, párok a pod.)
soľ
mleté čierne korenie
sušenú bazalku
Solčanku
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Baklažány umyjeme, odrežeme vrch, pozdĺžne prekrojíme a vnútro vydlabeme. Chlieb pokrájame na kocky, navlhčíme mliekom. Paradajky ošúpeme. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, paradajky pokrájané na kocky a podusíme. Navlhčenú žemľu, pokrájanú šunku, dužinu z baklažánov, vychladnuté šampiňóny spolu premiešame, osolíme a pridáme korenie, bazalku a Solčanku.
Plnkou naplníme baklažány, uložíme ich do zapekacej misky, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s chlebom.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Bezlepková