Medový krémeš II


Lahodné spojenie tradičného receptu na krémeš s medom. Medový krémeš je dezert zo slovenskej kuchyne, ktorý môžete podávať na oslavách.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
100 g práškového cukru
50 g masla (roztopeného)
1 vajce
1 žĺtok
1 ČL sódy bikarbóny
1 PL rumu
Náplň:
1 l mlieka
2 Zlaté klasy
3 žĺtky
125 g masla
Postup
- autor: Michi
Múku dáme do väčšej misky, pridáme sódu bikarbónu, cukor,vajcia, maslo, med a rum a
vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu a vyvaľkáme. Pomocou valčeka prenesieme
na plech a upečieme do ružova pri 200°C 3-5 minút. Ešte teplé pokvapkáme rumom. Jeden plát
cesta (ešte teplý) nakrájame na štvorce.
Na krém dáme zovrieť väčšiu časť mlieka so 4-5 lyžicami cukru. Vo zvyšnom mlieku zarobíme Zlatý
klas so žĺtkami. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Keď máme puding vlažný,
vmiešame doň maslo, ktoré sme vyšľahali s troškou cukru. Na záver zľahka vmiešame sneh z
bielkov. Takto pripravený krém vylejeme na plát cesta a prikryjeme nakrájanými štvorcami.
Posypeme práškovým cukrom a dáme zachladiť cez noc do chladničky.
Kategória:
KoláčeChod:
DezertTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
NarodeninySpôsob prípravy:
Pečené