Zavárané uhorky v sladko-kyslom náleve
Kyslé uhorky sú chutná príloha k jedlám. Zavárané uhorky v sladko-kyslom náleve si počas sezóny uhoriek pripravíme aj doma, pretože najlepšie chutí domáce.
Potrebujeme:
Suroviny na jedno DEKO:
3-4 kg uhoriek
8 pohárov na zaváranie (0,7 l)
1,75 l vody
3-4 kg uhoriek
8 pohárov na zaváranie (0,7 l)
1,75 l vody
0,5 l octu
120-130 g kryštálového cukru
kôpor
(mrkva, paprika, feferóny)
120-130 g kryštálového cukru
kôpor
(mrkva, paprika, feferóny)
Postup
- autor: Michal
Uhorky dôkladne umyjeme najlepšie 3-krát v čistej vode, odstránime kvet a stonky.
Medzitým dáme uvariť deko s vodou, cukrom a octom.
Očistené uhorky vložíme do pohárov, pridáme kôpor, kto chce môže aj mrkvu, papriku. Dá sa aj karfiol,
prípadne 2-3 feferónky, ak chce niekto pikantné uhorky. Všetko zalejeme prevretým dekom, uzavrieme
a sterilizujeme, t.j. po zovretí vody necháme na miernom ohni variť asi 15 minút.