Čevabčiči
Slovenský recept na čevabčiči, jedlo ktoré je podobné klobáskam, alebo karbanátkam. Čevabčiči servírujeme s cibuľou, uhorkou, prílohou je chlieb alebo zemiaky.
Potrebujeme:
700 g bravčového mäsa (stehno)
soľ
čierne korenie
majorán
hladkú múku
soľ
čierne korenie
majorán
hladkú múku
olej alebo masť na vyprážanie
na oblohu:
cibuľu
horčicu
zaváranú uhorku
na oblohu:
cibuľu
horčicu
zaváranú uhorku
Postup
- autor: Michal
Mäso nakrájame na menšie kúsky, 2-3 krát premelieme. Mäso osolíme, okoreníme čiernym mletým
korením, pridáme majorán a dobre premiešame. Dosku posypeme hladkou múkou, na ktorej obalíme
vytvarované valčeky z mäsa. Opražíme ich na oleji alebo na masti do červena z každej strany.
Podávame s cibuľou, horčicou a uhorkou. Môžeme podávať so zemiakmi alebo s chlebom.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Vyprážané