Varené bravčové stehno s kôprovou omáčkou

Pre milovníkov zdravého kôpru máme tip na skvelý obed. Varené bravčové stehno s kôprovou omáčkou je voňavé a zdravé jedlo.

Potrebujeme:

500 g bravčového stehna
celé korenie (menšiu hrsť)
bobkový list (4-5 ks)
300-350 ml kyslej pochúťkovej smotany
sušený kôpor
1 l mlieka
hladkú múku
cukor
ocot
soľ
50 g masla

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 35 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do hrnca dáme vodu, soľ, korenie, bobkový list a uvedieme do varu. Vložíme umyté mäso a uvaríme
domäkka.
Kôprová omáčka: v hrnci necháme zovrieť mlieko, vlejeme do neho smotanu zmiešanú s múkou,
kôprom, cukrom. Necháme povariť, potom pridáme maslo, ocot a ostatné ingrediencie podľa vlastnej
chuti a všetko necháme ešte raz prevrieť.
Mäso nakrájame na tenké plátky a podávame s knedľou a omáčkou.