Žobrácke rezne


Žobrácke rezne sú rezne nenáročné na suroviny, nájdeme ich aj v zásobách. Všetky suroviny spolu zapečieme a podávame s ryžou. Rýchle a chutné jedlo.
Potrebujeme:
1kg bravčového stehna alebo krkovičky
250 g syra
2 cibule
horčicu
1 pohár zaváraných uhoriek
250 g syra
2 cibule
horčicu
1 pohár zaváraných uhoriek
olej
soľ
korenie
hladká múka
soľ
korenie
hladká múka
Postup
- autor: lena
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
Na panvici opražíme obalené rezne.
Rezne poukladáme do zapekacej misy tesne vedľa seba, potrieme horčicou, položíme plátok cibule,
a nastrúhame uhorky a syr. Takto to urobíme na každý rezeň, podlejeme vodou alebo výpekom a
dáme do rúry zapiecť.
Pečieme pri 150°C cca 35-40 min.
Vhodná príloha je ryža s hráškom alebo zemiaková kaša.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Zapekané