Žobrácke rezne

PripravaVarenie - pecenie

Žobrácke rezne sú rezne nenáročné na suroviny, nájdeme ich aj v zásobách. Všetky suroviny spolu zapečieme a podávame s ryžou. Rýchle a chutné jedlo.

Potrebujeme:

1kg bravčového stehna alebo krkovičky
250 g syra
2 cibule
horčicu
1 pohár zaváraných uhoriek
olej
soľ
korenie
hladká múka

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 34 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
Na panvici opražíme obalené rezne.
Rezne poukladáme do zapekacej misy tesne vedľa seba, potrieme horčicou, položíme plátok cibule,
a nastrúhame uhorky a syr. Takto to urobíme na každý rezeň, podlejeme vodou alebo výpekom a
dáme do rúry zapiecť.
Pečieme pri 150°C cca 35-40 min.
Vhodná príloha je ryža s hráškom alebo zemiaková kaša.