Plnené bravčové kapsičky
Slovenské jedlo v podobe naplnených kapsičiek. Plnené bravčové kapsičky sú chutné a na pohľad veľmi lákavé jedlo. Podávame s ryžou.
Potrebujeme:
600 g bravčového karé
60 g údenej slaniny
100 g ryže
2 vajcia
150 g zaváraných šampiňónov
soľ
60 g údenej slaniny
100 g ryže
2 vajcia
150 g zaváraných šampiňónov
soľ
korenie mleté
plnotučnú horčicu
petržlenovú vňať
olej
špáradlá
plnotučnú horčicu
petržlenovú vňať
olej
špáradlá
Postup
- autor: Michal
Mäso:
Nakrájame na plátky, naklepeme, posypeme soľou, korením, potrieme horčicou a necháme
odstáť.
Plnka:
Opečieme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme šampiňóny, troška osolíme, pridáme uvarenú
ryžu, zmiešame. Pridáme uvarené vajcia pokrájané nadrobno a petržlenovú vňať. Všetko
premiešame.
Na plátok potretý horčicou dáme trochu plnky, zakryjeme druhým, kraje spojíme špáradlami. Obalíme
v múke a opečieme na oleji alebo masti.
Príloha môže byť ryža a zeleninový šalát.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Vyprážané