Kačacia polievka
Klasický kurací vývar, ktorý podávame hlavne v nedeľu, môžeme obmeniť kačacím. Kačacia polievka má výraznú mäsovú chuť, varíme s koreňovou zeleninou.
Potrebujeme:
kačacie drobky
3 mrkvy
2 petržleny
1 pór
1 cibuľu
3 mrkvy
2 petržleny
1 pór
1 cibuľu
1 kaleráb
celé korenie
petržlenovú vňať
soľ
vegetu
celé korenie
petržlenovú vňať
soľ
vegetu
Postup
- autor: Michal
Drobky dôkladne umyjeme, dáme do hrnca s vodou, osolíme a pomaly privedieme do varu. Odstránime
„šuminy“, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu a podľa potreby dochutíme celým korením, soľou.
Varíme ešte asi 60 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.