Špenátové halušky

PripravaVarenie - pecenie

Recept na halušky si môžeme skombinovať so špenátom. Špenátové halušky sú zdravšou variantou halušiek, taktiež ich môžeme podávať s opraženou slaninou.

Potrebujeme:

2 vajcia
400 g špenátu (varený, mrazený)
600 g polohrubej múky
vodu
soľ
olej
mleté čierne korenie
2 kyslé smotany

Hodnotenie: 1.8 z 5. Celkom 16 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

V mise zmiešame múku, vajcia, špenát, koreniny, olej a vodu na hustú hmotu. Vo vriacej a osolenej
vode vyvaríme špenátové halušky, ktoré po vyvarení premiešame s 2 kyslými smotanami. Podávame
ihneď na taniere. Prípadne môžeme posypať pažítkou, alebo opraženou slaninkou.