Grízkový koch

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

vajec, 9 PL jemného kryštálového cukru, 8 PL detskej krupice,1 PL hrubej krupice, trochu soli
1 liter prevareného mlieka s vanilkovým cukrom. Mlieko podľa chuti osladíme!

Tento recept zatiaľ ešte nebol hodnotený.

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Najprv vymiešame žĺtky s cukrom, potom po lyžiciach pridávame grízku (krupicu). Na záver zľahka vmiešame sneh z bielok so štipkou soli.
Formu na bábovku poriadne vymažeme tukom, pomúčime a vlejeme cesto. Pečiem pomaly ako piškót cca 25 min. Kvalitu upečenia skúšame špáradlom, ma ktoré sa nesmie cesto lepiť. Ak Vám rúra hreje príliš silno zhora, formu prikryjeme alobalom podľa potreby.
Po dopečení dobre poobchádzame plochým nožom a vyklopíme na hlbší tanier, misu.
Potom zalievame sladkým a horúcim mliekom naberačkou tak, aby sa väčšina mlieka postupne vsiakla do kochu. Každú porciu polejeme mliekom z misy.Podľa potreby mlieko dorobíme.
Ak máme malé formičky, môžeme cesto rozdeliť do nich. Potom pečieme kratšie.
V našej rodine koch zmizne okamžite,ale chutí dobre aj studený.