Zavárané uhorky s vínnym octom (bez lepku, mlieka, sóje, vajec)

Slovenská príloha k rôznym jedlám. Zavárané uhorky s vínnym octom doplnia chuťovo Vaše jedlá.

Potrebujeme:

čerstvé uhorky nakladačky, jemný kryštálový cukor, soľ, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie
vínny ocot
vodu
7 dl poháre na zaváranie
Množstvo na jeden 7 dl pohár:
2 PL cukru
1 ČL soli
2-3 ks nového korenia
3-4 ks čierneho korenia
1 bobkový list
0,8 dl vínneho octu alebo jablčného octu (alebo 1 dl kvasného octu)

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 24 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Uhorky dobre umyjeme, odrežeme stopky a uložíme do pohárov. Nasypeme soľ, cukor, pridáme obe korenia a bobkový list, zalejeme octom a dolejeme studenou vodou.
Poháre dobre uzatvoríme, sterilizujeme 10 minút na 90°C. Potom odstavíme, keď teplota klesne vyberieme z hrnca, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Pozn. Skúšala som to robiť aj s čerstvou citrónovou šťavou. Boli výborné, len treba veľa citrónov:-) Na 1 fľašu asi 0,6 dl šťavy.