Plnená roláda mäsom, kozím syrom a špenátom

PripravaVarenie - pecenie

Mäso si môžeme pripraviť aj na spôsob rolády. Plnená roláda mäsom, kozím syrom a špenátom spája výborné chute, vhodne ich skombinujeme so zemiakovou kašou.

Potrebujeme:

1 kg hovädzieho mletého mäsa
1 lístkové cesto
2 cibule
250 g kozieho syra
250 g špenátových lístkov
korenie
soľ
mletú rascu
červenú papriku
čerstvý rozmarín
olej

Hodnotenie: 0.4 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemno, dáme na panvicu orestovať, potom pridáme pomleté mäso,
pridáme soľ, korenie, rascu, necháme zatiahnuť do hneda. Potom pridáme červenú papriku a
nasekaný čerstvý rozmarín.
Lístkové cesto rozvaľkáme, poukladáme naň špenát, syr a napokon mäso. Zabalíme a potrieme
vajíčkom. Pečieme 90 minút na 180°C pomaly.
Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.