Cviklový šalát so syrom a vajíčkom
Cvikla patrí medzi veľmi výživnú zeleninu. Detoxikuje, pomáha pri rôznych ochoreniach. Cviklový šalát so syrom a vajíčkom je nápad na zdravý obed alebo večeru.
Potrebujeme:
3 cvikle
2 mrkvy
100 g hrášku
6 kyslých uhoriek
olivový olej
2 mrkvy
100 g hrášku
6 kyslých uhoriek
olivový olej
soľ
čierne mleté korenie
2 vajcia
prípadne strúhaný syr
čierne mleté korenie
2 vajcia
prípadne strúhaný syr
Postup
- autor: lena
Cviklu dáme variť na 2 hodiny do osolenej vody, asi pol hodiny pred koncom pridáme variť aj mrkvu.
Uvarené ošúpeme a nakrájame na kocky, pridáme uhorky, uvarený hrášok, pokvapkáme olejom,
pridáme soľ, korenie.
Hotový šalát odložíme do chladničky, pred podávaním posypeme uvareným vajíčkom alebo
strúhaným syrom. Chutná a zdravá večera.
Odporúčam ženám, ktoré majú problém osteoporózou.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
JesennéSpôsob prípravy:
Varené