Kakaovo-tvarohová torta

Priprava

Neodolateľne vyzerajúci dezert z českej kuchyne. Kakaovo-tvarohová torta je vhodná na rôzne príležitosti.

Potrebujeme:

Cesto:
160 g polohrubej múky
160 g krupicového cukru
1 lyžicu prášku do pečiva
2 lyžice vriacej vody
2 lyžice kakaa
Krém:
200 g masla
250 g mäkkého tvarohu
150 g práškového cukru
Poleva:
50 g masla
80 g práškového cukru
1 lyžica kakaa
3 lyžice rumu

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 28 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom pridáme vodu a olej a ešte prešľaháme.
Vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, poriadne premiešame a cesto vlejeme do
vymastenej a vysypanej formy. Dáme piecť do predhriatej rúry. Až sa cesto začne odlepovať od
okrajov, pichneme do stredu korpusu špajdľu, a keď ju vytiahneme čistú bez nalepeného cesta, je
korpus hotový. Necháme ho vychladnúť, potom pozdĺžne prekrojíme na dva diely.
Krém:
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrami do peny, pridáme tvaroh a smotanu a dobre
premiešame.
Spodný diel korpusu natrieme menšou polovicou krému, priklopíme druhou polovicou korpusu a ten
potrieme zvyšným krémom spoločne s bokmi torty. Dáme vychladiť.
Poleva:
V malom kastróliku si rozpustíme maslo, v ktorom dobre rozmiešame práškový cukor a
kakao. Vznikne hustejšia kašička, ktorú podľa potreby zriedime rumom (vodou).
Pripravenú polevou prelejeme vychladnutú tortu, ktorú necháme najlepšie do druhého dňa odležať.