Cukinové slimáky s bryndzou


Cukina stočená s plnkou vyzerá na tanieri ako jedlo od profesionála. Cukinové slimáky s bryndzou sú pochutinka, a zároveň ich môžme podávať ako predjedlo.
Potrebujeme:
2 cukiny pokrájané na 3 mm plátky
125 g Liptov Bryndze
30 g Liptov Masla
korenie
125 g Liptov Bryndze
30 g Liptov Masla
korenie
1 PL posekaných tymiánových lístkov
lístky rukoly a čakanky
2 PL olivového oleja
lístky rukoly a čakanky
2 PL olivového oleja
Na plech si pripravíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme plátky cukiny. Tie potom pretrieme olejom a pečieme do mäkka.
V miske si vymiešame Liptov bryndzu s Liptov maslom, korením a tymiánom. Touto jedinečnou bryndzovou nátierkou bohato natrieme vychladnuté kúsky cukín a stáčame spolu s prečnievajúcimi lístkami rukoly a čakanky do špirály.
Liptovské cukinové slimáky vám budú najviac chutiť s vínkom, no malých pomocníkov potešia aj samotné.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
PochutinkaTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
GrilovanéDiéta:
Bezlepková