Cukinové slimáky s bryndzou

PripravaVarenie - pecenie

Cukina stočená s plnkou vyzerá na tanieri ako jedlo od profesionála. Cukinové slimáky s bryndzou sú pochutinka, a zároveň ich môžme podávať ako predjedlo.

Potrebujeme:

2 cukiny pokrájané na 3 mm plátky
125 g Liptov Bryndze
30 g Liptov Masla
korenie
1 PL posekaných tymiánových lístkov
lístky rukoly a čakanky
2 PL olivového oleja

Hodnotenie: 2.1 z 5. Celkom 16 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Na plech si pripravíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme plátky cukiny. Tie potom pretrieme olejom a pečieme do mäkka.
V miske si vymiešame Liptov bryndzu s Liptov maslom, korením a tymiánom. Touto jedinečnou bryndzovou nátierkou bohato natrieme vychladnuté kúsky cukín a stáčame spolu s prečnievajúcimi lístkami rukoly a čakanky do špirály.
Liptovské cukinové slimáky vám budú najviac chutiť s vínkom, no malých pomocníkov potešia aj samotné.