Ruské datle
Naplnené mäso nám pripomína jedlo španielske vtáčky, avšak plnka je odlišná. Ruské datle môžeme podávať aj s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Potrebujeme:
1 kg hovädzia sviečková
300 g kvasená kapusta
100 g údená slanina
1 väčšia cibuľa
300 g kvasená kapusta
100 g údená slanina
1 väčšia cibuľa
200 ml kyslá smotana
soľ, korenie, hladká múka
masť a niť na previazanie
soľ, korenie, hladká múka
masť a niť na previazanie
Postup
- autor: Michal
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme a okoreníme.
Kapustu opláchneme vo vode a nakrájame na rezance.
Slaninku nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska.
Mäso plníme kapustou, slaninkou, cibuľou, zvinieme a previažeme niťou, obalíme v múke a opražíme na rozpálenej masti.
Hotové datle vyberieme, vo výpeku opražíme zbytok cibule, podlejeme vodou vložíme naspäť datle a cca 30 minút dusíme.
Nakoniec pridáme smotanu, necháme prevrieť a dochutíme.
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
HovädzieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené