Ruské datle

Naplnené mäso nám pripomína jedlo španielske vtáčky, avšak plnka je odlišná. Ruské datle môžeme podávať aj s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Potrebujeme:

1 kg hovädzia sviečková
300 g kvasená kapusta
100 g údená slanina
1 väčšia cibuľa
200 ml kyslá smotana
soľ, korenie, hladká múka
masť a niť na previazanie

Hodnotenie: 2 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme a okoreníme.
Kapustu opláchneme vo vode a nakrájame na rezance.
Slaninku nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska.
Mäso plníme kapustou, slaninkou, cibuľou, zvinieme a previažeme niťou, obalíme v múke a opražíme na rozpálenej masti.
Hotové datle vyberieme, vo výpeku opražíme zbytok cibule, podlejeme vodou vložíme naspäť datle a cca 30 minút dusíme.
Nakoniec pridáme smotanu, necháme prevrieť a dochutíme.