Bažantia polievka
Bažanta neservírujeme na stôl príliš často, avšak je to veľmi kvalitné mäso, ktoré sa oplatí vyskúšať. Bažantia polievka so zeleninou Vás zahreje a zachutí.
Potrebujeme:
1 bažant
4 mrkvy
1 ružička karfiolu
1 cibuľa
4 mrkvy
1 ružička karfiolu
1 cibuľa
1 pór
kúsok zeleru
1 petržlen aj s vňaťou
celé a nové korenie, soľ, vegeta
kúsok zeleru
1 petržlen aj s vňaťou
celé a nové korenie, soľ, vegeta
Postup
- autor: Michal
Bažanta dôkladne umyjeme a varíme na miernom ohni - "ošumujeme".
Následne pridáme očistenú zeleninu, koreniny a soľ cca 60 minút. Ešte povaríme na miernom ohni.
Na záver pridáme petržlenovú alebo zelerovú vňať.