Bažant tsatsiky na bielom víne
Bažantie mäso nemávame na tanieri každý deň. Ak máte doma poľovníka a donesie Vám bažanta, môžete ho pripraviť na bielom víne. Mäso je veľmi jemné a ľahké.
Potrebujeme:
1 uvarený bažant napr. z polievky
tsatsiky korenie
2-3 dcl bieleho vína
hladká múka
tsatsiky korenie
2-3 dcl bieleho vína
hladká múka
200 ml kyslá smotana
1 cibuľa
olej, červená paprika
kari, soľ, mleté korenie
1 cibuľa
olej, červená paprika
kari, soľ, mleté korenie
Postup
- autor: Michal
Bažanta vykostíme, prsia rozdelíme na 3 až 4 časti, posypeme s tsatsiky obalíme v múke, zatiahneme na rozpálenom oleji a odložíme.
Ostatné mäso pokrájame na menšie kúsky, pridáme tsatsiky, popražíme na cibuľke, podlejeme vínom, chviľku podusíme. Následne pridáme smotanu, koreniny a necháme zovrieť.