Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob

PripravaVarenie - pecenie

Pre gazdinky, ktoré skúšajú nové chute a recepty, máme typ na prípravu mletého mäsa. Z mäsa tvoríme guľôčky, ktoré zalejeme omáčkou hustou podľa chuti.

Potrebujeme:

Na guličky:
0,5.1kg mletého hovädzieho mäsa
najemno nakrájana cibuľa
1-2 čl rímskeho drveného kminu
1-2 čj papriky
soľ, čierne korenie
vňať koriankra a petržlenu
Na omáčku:
paradajky v konzerve
1-2 čl rímskeho drveného kminu
1-2 čl drveného zázvoru
1-2 čl pretlačeného alebo stuhaného cesnaku
soľ, čierne korenie
vňať koriankra a petržlenu

Hodnotenie: 4 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do misky vložíme mleté mäso, nakrájanú cibuľku, vňať, posolíme, okoreníme, pridáme lyžičku alebo dve drveného kmínu a papriku (záleží či máme pol kila alebo kilo mäsa). Toto premiešame rukou a vytvoríme malé guličky, ktoré dáme do panvice bez oleja - ak máme panvicu vhodnú na pečenie bez oleja. Ak nie, pridáme trošku oleja na začiatku. Popražíme okolo 20 minút s častým miešaním.
Popritom zmixujeme paradajky z konzervy s cesnakom, vňaťou, kmínom, zázvorom, soľou a čiernym korením. Túto zmes pridáme do panvice keď je mäso hotové. Prikryjeme a varíme medzi 20-40 minút s miešaním. Záleží na tom akú hustú chcete omáčku. Čím dlhšie varíte, tým hustejšia je omáčka.
V Maroku sa tieto guličky jedia s chlebom. Pridáju sa nakoniec ešte vajíčka, ktoré sa dopražia v rúre. V Anglicku na podobný spôsob ich možete nájsť v reštaurácii s ryžou. Ako prílohu môžete vyskúšať aj zemiakovú kašu. Pozrite si moje video...