Kuracie krídla s whisky grilované v orechovcovom dyme

Ponúkame Vám zaujímavý recept na krídielka s whisky. Kuracie krídla s whisky grilované v orechovcovom dyme predstavujú výborné jedlo na grilovačku.
Potrebujeme:
1 lyžica údenej mletej papriky
2 lyžičky horčicového prášku
1 lyžička hrubozrnnej morskej soli
½ lyžičky cesnakového granulátu
½ lyžičky cibuľového granulátu
½ lyžičky čistého mletého čili
20 horných častí kuracích krídiel (drumettes),
približne 1,5 kg
na polevu
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice whisky
1 lyžica repného sirupu
1 lyžica masla
2 hrste lupienkov z orechovcového dreva, min. 30 minút namočených vo vode
Postup
- autor: katika
Prísady na koreniacu zmes premiešame vo väčšej mise. Pridáme kuracie krídla
a zmesou ich obalíme, aby bol povrch rovnomerne pokrytý korením.
Gril pripravíme na nepriamy, stredne silný žiar.
Všetky prísady na polevu dáme do menšieho hrnca s ťažkým dnom a na silnom ohni privedieme do varu. Varíme, kým sa maslo nerozpustí. Polevu ihneď prelejeme do menšej misky a necháme vychladnúť.
Drevené lupienky necháme odkvapkať a rozdelíme ich na žeravom uhlí alebo ich dáme do plynového grilu podľa návodu výrobcu do dielu na údenie. Grilovací rošt očistíme kefou.
Kuracie krídla grilujeme na nepriamom, stredne silnom žiare pod poklopom 20 až 30 minút, kým mäso pri kosti nie je ružové. Pritom ich raz obrátime. Počas posledných 20 minút ich raz až dvakrát potrieme polevou. Podávame horúce.
Drumettes sa najlepšie grilujú na nepriamom žiari, aby sa v mäse uvoľnili tuhšie svalové vlákna. Dym z orechovcového dreva a poleva im prepožičiavajú potrebnú arómu.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
Grilované