Knedľa od babičky Helenky

PripravaVarenie - pecenie

Medzi poctivé prílohy, ktoré sa podávajú aj s tradičnými jedlami, patrí knedľa. Knedľa od babičky Helenky je pravá knedľa, ktorá Vám iste zachutí.

Potrebujeme:

  • 400 g polohrubá múka
  • 1/2 kocka kvasnice
  • 1/2 ČL kryštálový cukor
  • 1 ČL soľ
  • 100-200 ml vlažná voda
  • 1 ks suchý rohlík
  • 1 ks vajce

Hodnotenie: 2.1 z 5. Celkom 17 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do misky dáme múku spolu s kvasnicami. Zalejeme 100 ml vody a necháme podkysnúť asi 2 minúty.
Potom pridáme soľ, cukor, vajce. Priberáme múku + vodu, aby bolo cesto polotuhé.
Pridáme rohlík tak, že ho nakrájame a vytvarujeme 2 knedle.
Necháme kysnúť pod utierkou asi 20 minút.
Zatiaľ si dáme do kastróla variť vodu.
Po vykysnutí dáme knedle do kastróla a varíme zavreté z každej strany 10 minút.
Po 20 minútach vyberieme, popicháme špajdľou a môžeme krájať.