Pečený karas


Ryby sú zdravé a mali by sme ich zahrňovať do nášho jedálnička častejšie. Pečený karas je chutná ryba, ktorú budete mať rýchlo pripravenú na pečenie.
Potrebujeme:
- 1 ks karas
- 500 g zemiaky
- 100 g slanina
- 2 ks jarná cibuľka
- 1 ks paprika
- 1 ks rajčina
- 30 g maslo
- soľ, rasca, mleté korenie
Postup
- autor: Michal
Očisteného karasa po bokoch narežeme, prešpikujeme slaninou, do vnútra vložíme zeleninu.
Zemiaky nakrájame na mesiačiky, pridáme ingrediencie, vložíme ich na vymastený pekáč spolu s rybou a pečieme cca 45 minút.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby sladkovodnéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Pečené