Pečený karas

PripravaVarenie - pecenie

Ryby sú zdravé a mali by sme ich zahrňovať do nášho jedálnička častejšie. Pečený karas je chutná ryba, ktorú budete mať rýchlo pripravenú na pečenie.

Potrebujeme:

  • 1 ks karas
  • 500 g zemiaky
  • 100 g slanina
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 1 ks paprika
  • 1 ks rajčina
  • 30 g maslo
  • soľ, rasca, mleté korenie

Hodnotenie: 2.2 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Očisteného karasa po bokoch narežeme, prešpikujeme slaninou, do vnútra vložíme zeleninu.
Zemiaky nakrájame na mesiačiky, pridáme ingrediencie, vložíme ich na vymastený pekáč spolu s rybou a pečieme cca 45 minút.