Boršč III

PripravaVarenie - pecenie

Pravý ruský boršč patrí medzi tradičné jedlá ruskej kuchyne. Je to hustá polievka s vysokou nutričnou hodnotou, ktorej príprava trvá cez dve hodiny.

Potrebujeme:

  • 1 kg hovädzie rebro
  • 200 g údený bôčik
  • 8 ks cvikla
  • 5 ks mrkva
  • 1 ks kaleráb
  • 1 ks pór
  • 1 ks menšia kapusta
  • 2 ks zemiaky
  • 5 dl kyslá smotana
  • 2 strúčik cesnaku
  • 2 PL ocot
  • soľ, celé a nové korenie

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 72 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Vo vode uvaríme rebrá a bôčik, pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu, korenie, soľ.
Uvarené mäso z rebier nakrájame na kocky, pridáme kapustu a cviklu a varíme pokiaľ nezmäknú.
Podávame s kyslou smotanou.