Boršč III
Pravý ruský boršč patrí medzi tradičné jedlá ruskej kuchyne. Je to hustá polievka s vysokou nutričnou hodnotou, ktorej príprava trvá cez dve hodiny.
Potrebujeme:
- 1 kg hovädzie rebro
- 200 g údený bôčik
- 8 ks cvikla
- 5 ks mrkva
- 1 ks kaleráb
- 1 ks pór
- 1 ks menšia kapusta
- 2 ks zemiaky
- 5 dl kyslá smotana
- 2 strúčik cesnaku
- 2 PL ocot
- soľ, celé a nové korenie
Postup
- autor: Michal
Vo vode uvaríme rebrá a bôčik, pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu, korenie, soľ.
Uvarené mäso z rebier nakrájame na kocky, pridáme kapustu a cviklu a varíme pokiaľ nezmäknú.
Podávame s kyslou smotanou.