Špaldovo-ovsené žemle s tekvicovými semienkami a bazalkou


Zdravá príloha k rôznym jedlám alebo samostatné jedlo, ktoré môžete naplniť podľa chuti. Špaldovo-ovsené žemle sú jednoduché na prípravu.
Potrebujeme:
- 450 g múka (ľubovoľný pomer-špaldová+ovsená-pomleté ovsené vločky, špaldová biela/špaldová celozrnná)
- 500 g biely jogurt
- 1.5 ČL soľ
- 1 ČL sóda bikarbóna alebo prášok do pečiva (1 ks)
- 2 PL repkový olej (alebo slnečnicový)
- pomleté/nasekané tekvicové semienka
- bazalka
- 1 ČL psyllium
Všetky sypké suroviny spolu preosiať cez sitko a pridať tekvicové semienka, bazalku, olej a jogurt. Nemiesiť, len spojiť dokopy, aby vznikli žemle. Dá sa upiecť aj v celku ako chlieb.
Pečieme pri 200°C asi 30-35 minút.