Špaldovo-ovsené žemle s tekvicovými semienkami a bazalkou

PripravaVarenie - pecenie

Zdravá príloha k rôznym jedlám alebo samostatné jedlo, ktoré môžete naplniť podľa chuti. Špaldovo-ovsené žemle sú jednoduché na prípravu.

Potrebujeme:

  • 450 g múka (ľubovoľný pomer-špaldová+ovsená-pomleté ovsené vločky, špaldová biela/špaldová celozrnná)
  • 500 g biely jogurt
  • 1.5 ČL soľ
  • 1 ČL sóda bikarbóna alebo prášok do pečiva (1 ks)
  • 2 PL repkový olej (alebo slnečnicový)
  • pomleté/nasekané tekvicové semienka
  • bazalka
  • 1 ČL psyllium

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 20 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Všetky sypké suroviny spolu preosiať cez sitko a pridať tekvicové semienka, bazalku, olej a jogurt. Nemiesiť, len spojiť dokopy, aby vznikli žemle. Dá sa upiecť aj v celku ako chlieb.
Pečieme pri 200°C asi 30-35 minút.