Parížske rožky

PripravaVarenie - pecenie

Malé koláčiky, ktoré Vám zachutia na oslavách, počas sviatkoch. Parížske rožky sú jemné a lahodné koláčiky.

Potrebujeme:

  • 5 ks vaječný bielok
  • 350 g práškový cukor
  • 200 g vlašské orechy
  • 4 PL strúhanka
  •  

    Krém:

  • 3 ks vajce
  • 10 PL kryštálový cukor
  • 350 g maslo
  • 4 PL kakao
  •  

    Na polevu:

  • 250 g čokoláda na varenie
  • 250 g tuk

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 24 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Bielka vyšľaháme a postupne pridávame po lyžičkách cukor. Primiešame pomleté orechy a strúhankou. Zapracujeme cesto. Hmotu dáme do vrecúška a na plech (vymastený alebo vyložený papierom na pečenie) striekame rožky.
Pečieme na 150°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Krém pripravíme tak, že vyšľaháme vajcia, kakao, cukor. Miešame, kým nie je zmes hustá. V druhej miske si vymiešame maslo a po lyžičkách primiešavame zmes.
Krém striekame na vychladené rožky.
Čokoládu si roztopíme s tukom a polievame rožky.