Špaldové bagety


Jednoduchý spôsob na prípravu domáceho pečiva. Špaldové bagety sú zdravá príloha k rôznym jedlám.
Potrebujeme:
- 500 g špaldová hladká múka
- 1/2 kocka droždie
- 150 ml voda
- 1 PL soľ
- 1/2 ČL cukor
Do vody dáme droždie a necháme chvíľu vzísť kvások.
Špaldovú múku dáme do misy, pridáme soľ, cukor a kvások s vodou. Vypracujeme polotuhé cesto.
Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu.
Potom si ho rozdelíme na časti (jednotlivé bagety).
Vyvaľkáme, vytvarujeme z neho bagety, ktoré po povrchu prerežeme, aby vyzerali ako bagety.
Uložíme na papier na pečenie alebo vymastený plech, potrieme bielkom a dáme piecť na 200°C asi 40 minút.