Gnocchi s paradajkovou omáčkou a prosciuttom
Ochutnajte taliansku kuchyňu, ktorá Vám iste zachutí. Gnocchi s paradajkovou omáčkou a prosciuttom podávame posypané parmezánom.
Potrebujeme:
- 200 g gnocchi
- maslo na zjemnenie
-
Omáčka:
- 150 g lúpané paradajky
- 1/2 plechovka paradajkový pretlak
- 50 ml kečup
- oregano, bazalka, soľ, rasca
- 2 strúčik cesnak
- 1 ks cibuľa
- 2 štipka cukor
-
Na ozdobu:
- prosciutto
- olivový olej
- parmezán
- cherry paradajky
- rukola
Gnocchi pripravíme podľa návodu. Scedíme a zjemníme plátkom masla.
Omáčka:
Cibuľku speníme do zlatista. Pridáme k nej cesnak a chvíľu opražíme. Potom pridáme paradajky, pretlak, kečup. Okoreníme, pocukríme a osolíme.
Privedieme k varu a necháme variť asi 10 minút.
Odstavíme a zalejeme ňou gnocchi.
Prosciutto natrháme na kúsky a jemne opečieme na troche olivového oleja.
Parmezán nastrúhame a posypeme gnocchi.
Podávame s cherry paradajkami a rukolou.