Gnocchi s paradajkovou omáčkou a prosciuttom

PripravaVarenie - pecenie

Ochutnajte taliansku kuchyňu, ktorá Vám iste zachutí. Gnocchi s paradajkovou omáčkou a prosciuttom podávame posypané parmezánom.

Potrebujeme:

  • 200 g gnocchi
  • maslo na zjemnenie
  •  

    Omáčka:

  • 150 g lúpané paradajky
  • 1/2 plechovka paradajkový pretlak
  • 50 ml kečup
  • oregano, bazalka, soľ, rasca
  • 2 strúčik cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • 2 štipka cukor
  •  

    Na ozdobu:

  • prosciutto
  • olivový olej
  • parmezán
  • cherry paradajky
  • rukola

Hodnotenie: 2.3 z 5. Celkom 20 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Gnocchi pripravíme podľa návodu. Scedíme a zjemníme plátkom masla.
Omáčka:
Cibuľku speníme do zlatista. Pridáme k nej cesnak a chvíľu opražíme. Potom pridáme paradajky, pretlak, kečup. Okoreníme, pocukríme a osolíme.
Privedieme k varu a necháme variť asi 10 minút.
Odstavíme a zalejeme ňou gnocchi.
Prosciutto natrháme na kúsky a jemne opečieme na troche olivového oleja.
Parmezán nastrúhame a posypeme gnocchi.
Podávame s cherry paradajkami a rukolou.