Mramorový koláč so šľahačkou

PripravaVarenie - pecenie

Pripravte si koláčik, ktorý je veľmi jednoduchý a chutný. Mramorový koláč so šľahačkou je dezert zo slovenskej kuchyne.

Potrebujeme:

  • 6 ks vajcia
  • 1 hrnček kryštálový cukor
  • 2 PL kakao, džem
  • 500 g polohrubá múka
  • 1 hrnček voda
  • 1 hrnček olej
  • 1 ks prášok do pečiva
  •  

    Vrch:

  • 1 ks prášková šľahačka
  •  

    mlieko

  • 2 ks vanilkový cukor
  • 200 ml kyslá smotana

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 26 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame žĺtka, vodu, olej, múku (zmiešanú s práškom do pečiva).
Zmes si rozdelíme na 2 časti. Do jednej z nich primiešame 2 lyžice kakaa. Na vymastený plech striedavo dávame tmavú zmes so svetlou po lyžičkách.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 180°C na 15 minút. Upečený koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.
Vrch:
Šľahačku vyšľaháme a postupne do nej pridáme cukor a smotanu. Vrch ešte posypeme kakaom.